VEGETERIANER FESTIVALER RUNDT OMKRING

VEGETERIANER FESTIVALER RUNDT OMKRING

Det og ha en vegeteriansk livsstil har blitt veldig populært blant mange verden rundt. Likevel er skepsisen stor til både råvarer og tilberedningen av vegeteriansk mat.

Dette har man tatt tak i og det har blitt mange forskjellige vegeterianske festivaler verden rundt, for og opplyse og informere folk om det vegeterianske kostholdet. Noen av dem skal vise litt nærmere på her.

Oslo Vegeterianerfestival

Oslo Vegeterianerfestival har blitt en årlig festival etter at den startet opp i 2010. Den ble da holdt på Håndtverkeren i Oslo som du finner i Rosenkrantzgate 7.

Det ble overraskene stort besøks antall for arragørene som hadde regnet med ca 250 besøkende, men det kom over 1000 stykker innom festivalen og de måtte flytte til større og større lokaler hvert år som gikk for og få plass nok.

Årets festival er satt opp til den 26 og 27 mai og den finner sted i Kubaparken på Grunerløkka.

Det har blitt satt opp ca 20 kurs man kan delta på om matlaging av vegeteriansk mat og med også rundt 80 utstillere får man en god hjelp til og finne ut det man lurer på om vegeteriansk mat og matlaging.

Hos utstillerene kan du også få kjøp deres produkter for og kunne tilberede din egen mat hjemme etter forslag fra de enkelte.

Festivalen har virkelig vokst seg stor i Oslo, det forventes at fjordårets rekord men rundt 6000 besøkende kommer til og ryke.

Det er som sakt mye du kan bli med på under disse to dagene festivalen pågår, som og bli med på kokke kurs med Vegan mannen eller med Mari Hult, smake vegeteriansk mat i fra hele verden og for ikke og glemme de nydelige kakene du kan få som er da selvfølgelig lagd etter vegeteriansk oppskrift uten egg og melk.

Det er gratis vareprøver i fra mange leverandører samt en del gode matretter i fra noen forskjellige restauranter, så det er virkelig vært turen innom for de som er vegeterianere eller for de som vil bli det.

Wellbergfesitivalen

Wellbergfestivalen inneholder ikke bare vegeteriansk mat men også om Helhetlig helse og bærekraftig livsstil.

Her går det på kosthold, hovedsakligen da vegeteriansk mat men de er også innom personlig utvikling, yoga og spiritualisme og mystikk. En god blanding med andre ord.

Denne festivalen finner du i Oslo, Bergen og i Tronheim. Festivalen i Oslo blir er blitt år lagt til den 23 til den 25 november og det foregår på Norges Varemesse i Lillestrøm.

I Bergen er den blitt lagt til ifra den sjette april til og med den åttende april. Denne festivalen finner du i Grieghallen, Bergens storstue som den også blir kaldt.

Festivalen i Trondheim er blitt lagt i fra den 2 til den 4 mars og den finner sted på Scandic Hotel Lerkendal som da selvfølgelig ligger rett ved Lerkendal Stadion.

Alle festivalene har stort sett det samme på programmet, helse og velvære med mange forskjellige kurs og foredrag. Vegeterianermat har egen stand som serverer og forklarer deg alt du måtte lure på om råvarene og tilberedning av maten og det selges også råvarer her.