VEGETERIANER FESTIVALER RUNDT OMKRING 2


Festivaler har det blitt mange av i de siste årene, alle mulige varianter finnes også vegeterianer festivaler har kommet for og bli. Årlig arrangeres dette i mange land og noen flere skal vi innom og se nærmere på nå.

København

København har også startet med vegeterianer festival, den første hadde de i fjor i august. Den ble da holdt på Tiøren ved Amager.

Her var det også mange som stilte ut produkter og forklarte om tilberedning av vegeterianske retter, foredrag og kurs kunne man også få med seg.

Dette ble så kombinert med noen politiske debatter og film fremvisning av forskjellige slag.

Det var den Danske Vegetarianer Foreningen som sto bak festivalen med ønsker om å gjøre dette til en årlig hendelse som mange andre store byer har i Europa. Så vi får nå se om de satser på en festival i år også, mest sannsynelig så blir det nok det.

Stockholm

Stockholm har også sin egen vegeterianer festival som de også startet opp med i 2017. Den ble holdt ute på Nacka Strand i juni som ligger veldig idyllisk til i Stockholm og det er Vegomessa som arrangerte dette, de står for arrangemang i mange andre storbyer også ikke bare i sverige.

Her fant man mange gode forslag og ideer om forskjellige retter man kunne lage av vegeteriansk mat. Kurs og foredrag om det og bli eller og være vegeterianer mm.

Årets messe er lagt til den 9juni på samme sted, Nacka Strand så ta turen innom om du er i Stokholm den dagen.

Maidstone

Maidstone Vegan Festival har i år sin tredje vegeterianer festival, den blir holdt ved Methodist kirken i byen. Tidsrommet for årets festival er ikke satt enda, men fjorårets festival var den 29 july.

Her finner du mange som stiller ut sine varer og produkter, produsenter av råvarene og spesielle restauranter som serverer vegeteriansk mat har sine små retter fremme for prøvsmaking.

Det avholdes kurs og foredrag om vegeterianer mat, helse og velvære. Så det er vert turen innom her og om man er i nærheten.

Festivalen er jo beregnet for alle alderstrinn så de har lagd et eget område for de minste hvor de kan utfolde seg litt mere med diverse aktiviteter. Det er også lagt opp til live musikk under festivalen, med div former for musikk og dans. Ett variert program som nok mange vil sette pris på.

London

London har også vegeterianer festival og by på, den blir holdt på Olympia i London og det blir den sjette i rekken de arrangerer i år. Denne festivalen er en av Europas største vegeterianer festivaler så her er det mye og få med seg.

Det er mange her som stiller ut sine varer og produkter, smaksprøver og kursing i vegeteriansk kosthold er det flere som gir.

Men det er også en del andre aktiviteter som man kan delta på, som en tur innom Vegeterianer Comedy Corner, Animal Rights stand, Vegeterianer Helse, kino, Live Music og barnas koke skole mm. Nok og finne på for hele familien her.