VEGETARIANSK MAT PÅ RESTAURANTER

VEGETARIANSK MAT PÅ RESTAURANTER

Det og bli vegetarianer har blitt en populær trend i Norge, enten man velger og bli fullt ut vegetarianer eller bare delvis vegetarianer. Noen velger også noen av de andre typene vegeterianske betegnelsene som lakto- ovo- vegetarianere, veganisme, pescetarianere, fleksitarianere, makrobiotikere eller ayurvedikere.

Det har da med trenden åpnet opp ganske mange restauranter som spesialiserer seg på vegetariansk mat, så nå tar vi en liten kikk på noen av dem.

Restauranter

Den første ut er tilfeldig valgt, og hvem av disse som er den beste er ikke opp til oss å bedømme. Ta en tur og bedøm selv!

Maaemo finner du i Oslo, i Schweigaards Gate 15b. Her får du virkelig få en god matopplevelse, og som det første stedet i Norge som fikk tre stjerner i Michelinguiden er maten her garantert av topp kvalitet.

Stedet åpnet i 2010 og har hatt en suksessfull drift, allerede etter to års drift fikk de tildelt to stjerner i Michelinguiden, noe som er en virkelig god prestasjon. Her får man mat til både vegetarianere og til dem som foretrekker kjøtt til middagen.

Neste blir Hos Thea som ligger i Gabelsgt 11 også i Oslo. Her får man Fransk, europeisk og skandinavisk mat servert. En god meny med både vegetarianermat og vanlige kjøttretter, noe for alle. Stedet åpnet i midten av 1987 så her har de lang erfaring med kokekunsten.

Ruffino Ristorante Italiano ligger også i Oslo, Arbinsgate 1 rett ved slottsparken.

Her får man en godt variert meny av vegetarianer mat og vanlige retter, i beste Italians stil og smak. Her får man barnemeny som består av alle rettene i menyen til halv pris, et flott sted for hele familien.

I Bjerrgaardsgate finner man Tunco, en restaurant som har hurtigmat, asiatisk, thai, Vietnamesisk og vegetarianermat på menyen. Stedet ligger sentralt til rett ved St.Hanshaugen og ikke langt unna Bislet Stadion.

Her kan man velge om man vil besøke restaurangen eller om man vil benytte seg av muligheten og bestille maten levert hjem på døra.

Der Pepperen Gror serverer Asiatisk, vegetarianer, vegansk og glutenfrie alternativer. Stedet finner du på Fridtjof Nansens Plass, rett bak rådhuset i Oslo.

Dette er en Indisk restaurant med mange gode Indiske retter på menyen, her får man det meste av vegetarianermat og vanlige middager.

Hos Mr India i Dronningensgate 19 får man foruten Indisk mat også andre asiatiske retter og vegetarianer retter. Stedet har holdt åpent i rundt 23 år og har etablert seg godt i den etterhvert så mange varianter av asiatiske restauranter i hovedstaden. Med en god meny med rikelig utvalg får man en fin middag her.

Også nede i sentrum av hovedstaden finner vi Statholdergaarden, det ligger i Rådhusgata og har fått mange gode anmeldelser for sin gode mat. Stedets eier Bent Stiansen har verdensmester tittelen i kokekunst i fra 1993. Så her får du skikkelig gourmetmat servert. Med en stor vinkjeller med mere enn 500 forskjellige sorter, får man garantert den rette vinen til maten man bestiller også.

Her står det europeisk, skandinavisk, Norsk, vegeterianer og veganske alternativer retter på menyen, garantert noe som passer for alle gjestene.

Det var noen av de få restaurantene i Oslo som har vegetariansk mat på menyen, fortsettelsen av flere restauranter kommer i neste artikkel.