Steder man kan kjøpe råvarer i Oslo

Steder man kan kjøpe råvarer i Oslo

Vi har hatt mye fokus på vegetarmat, og da kanskje spesielt på hva dette egentlig er.

Jeg tenker at det kan være greit, å gjøre oss litt kjent med hvilke steder man kan få kjøpt denne type mat. Det er på lik linje med annen mat, mange muligheter om man oppsøker byens serveringssteder – og svært mange er gode på vegetarretter. Men de fleste av oss, går jo ikke ut og spiser slik til hverdags. En rask runde i byen, vil ganske raskt vise deg hvor du bør handle. Tilbudet er faktisk ganske så bra, og butikker som er drevet av innvandrere er faktisk de beste – og svært ofte de rimeligste også. La oss se litt nærmere på dette, kanskje noen og enhver kan få noen nyttige tips.

Oslo har det beste utvalget!

Dette er kanskje ikke så merkelig, og jeg har vel nevnt det tidligere også – hovedstaden har det desidert største utvalget av vegetarmat. Dette gjelder enten om vi snakker om spisesteder, eller om butikker – sistnevnte er det i hovedsak innvandrere som står for.Vi snakker altså om; ferdigvarer og økologiske råvarer til en oppskrift du vil prøve ut hjemme.

Oslo sentrum

De fleste som ferdes i Oslo, vet hvor sentrumsområdet ligger. Det er derfor naturlig at jeg starter nettopp der, og tilreisende synes ofte det er dette området som er mest attraktivt.

Sunkost Gunerius

Her finner man et stort utvalg, av både veganske og vegetariske middagsprodukter. Jeg kan eksempelvis nevne det store utvalget innen veganske oster, og pleieprodukter. Det er absolutt verdt å ta turen til Storgata 32, mer sentralt kan man nesten ikke få det.

Røtter

En butikk med et solid utvalg, og den er til og med søndagsåpen. Den ligger i Akersgata 32, bare et steinkast unna Grensen. Av utvalget kan jeg nevne; veganske pølser, veganost, mange typer soyayoghurt, burgere, stort utvalg av frossenvarer og pålegg. Butikken har også en stor disk med frukt og grønt, som er økologisk dyrket.

Helios

Dette ligger litt utenfor den typiske bykjernen, men det er ikke lenger unna enn Hausmannsagte som ligger i nærheten av Oslo legevakt. Her finner man ikke bare matvarer, men også produkter innen kosmetikk og andre typer spesialvarer. Man kan velge i et rikt utvalg av frossenvarer, pålegg og veganske pølser.

Brugata Mat

Dette ligger mellom Storgata og Grønlandsleiret, og de har et stort utvalg av basisvarer. Det er overvekt av asiatisk mat i denne butikken, med andre ord god kvalitet og spennende produkter.

Izmir Mat

Vi forflytter oss bare noen hundre meter, og skal til Torggata 21A. Dette er egentlig en ren grønnsaksbutikk, med man finner også noen andre produkter i hyllene deres. Det er ikke mange butikker, som kan skilte med et bedre utvalg innen frukt- og grønt produkter enn Izmir Mat.

Dette var bare et veldig lite utvalg, av enormt mange butikker i Oslo. I andre deler av byen som for eksempel Oslo Øst, er det et utall av butikker man kna å boltre seg i, så det er bare å ta turen folkens.