Oppskrifter på vegetarmat

Oppskrifter på vegetarmat

Mange mennesker «griner» på nesen når de hører ordet vegetarmat. Men vet de egentlig hva som er vegetarmat og hvor mye delikat mat som egentlig finnes i den kategorien? Jeg skal forsøke å gjengi noen oppskrifter og kanskje henge ved noen bilder for å vise deg og alle andre hva vegetarmat er. Hvor nydelig det ser ut på bilder i hvert fall. Så da er det bare opp til deg å velge om du vil teste det ut eller ikke. Her kommer noen oppskrifter på forskjellig mat. Både hva det er og hva ingrediensene er. Det eneste jeg utelater er å skrive om hvordan man tilbereder denne maten. Litt får du da finne ut av selv også!

PAI MED TOMATER OG BRIE

Denne paien tar deg rundt halvtimen å sette samme og du vil få en nydelig pai basert på tomat og osten Brie. Serverer du denne sammen med en eller annen salat, så har du en full middag. Den er kategorisert som middels vanskelig å lage. Det du trenger er en pai bunn. Regner med at du ikke er noen spesialist på bakverk så den må du kjøpe ferdig. Så er det egentlig opp til deg hva du vil ha i din pai, men forslaget her i denne oppskriften er Vårløk i strimlet, Oliven uten stein, Brie, plommetomater, egg, melk og basilikum. Du skal også til slutt salte og pepre litt etter hvordan du selv liker maten.

VEGETARISK THAIGRYTE

Også denne retten trenger du rundt halvtimen for å blande sammen og koke ferdig. Men hva er en halvtime så lenge det kommer gourmet mat ferdig på bordet etter den tiden? Vanskelighetsgraden beregnes til medium. Denne gangen er det suppe fra Asia eller nærmere bestemt Thailand. Da tenker du vel kanskje krutt sterk mat og uspiselig. Men det er helt opp til deg selv. Du må bare justere curry mengden i denne retten. Curryen, kokosmelk og lime setter i gang smaksløkene dine, mens linser kikerter og gresskar er mettende og godt.

Til seks porsjoner anbefales det å benytte følgende; Løk, hvitløk, 4 spiseskjeer karripasta, 2 bokser med kokosmelk, cherrytomater 400 gram (bør kunne bruke både hermetiske og ferske oppskåret i småbiter), 400 gram gresskar, hermetiske linser 2 bokser, litt sukker, 1 grønn paprika, 4 stykk vårløker, 1 boks kikerter, litt revet limeskall og litt grovhakket koriander. Serveres denne suppen sammen med en god ris så har du et måltid som smaker. Er du var på sterke smaker så vær litt forsiktig med karripastaen – reduser mengden der litt etter som hvor var du er selv.

Utrolig mye godt

Utforsker du for eksempel thai kjøkkenet litt nærmere vil du lett finne ting man kan spise som vegetarianer her. For eksempel benytte oppskriftene kun ute å tilsette kjøttet som skal i. Men det er også mange utrolig fantastiske retter som skal være uten kjøtt. Mye er bare opp til deg selv hva du vil og hvor mye du gidder å gjøre research for å få god mat. Noen ganger kan man gjøre litt reaserch og nyte godt av det i lang tid i etterkant. Vurder selv hva du vil gjøre!