Nybegynner som vegetarianer

Nybegynner som vegetarianer

Det er mange som har navn på forskjellige dager i uken. Fisketirsdag, tacofredag, kosemat lørdagen og så videre. Men det veldig vanskelig for mange å forsøke vegetarmat av flere grunner. Noen har jeg snakket om allerede. Vegetariansk mat behøver absolutt ikke være kjedelig. Men, det er ofte snakk om litt ny kunnskap og kanskje noe mer planlegging på kjøkkenet enn det man har vært vant til. Noe mer ferske varer blir det nok også bruk for av ulike grønnsaker og kanskje urter.

Planleggingen

Dersom man har spist «vanlig mat» i hele sitt liv og tatt måltidene som de kommer – slik som meg. Ja da trengs det garantert en del planlegging og ikke minst kanskje behøver man å gå på handletur litt oftere enn bare en gang i uken eller noen gange enda sjeldnere. Kan flere ganger i uken for å handle friske grønnsaker og urter. Men jeg har inntrykk av at det kan lages utrolig mye god mat av vegetar mat også – men jeg har bare så vidt startet å «lukte» på slike retter. Jeg er stor tilhenger av grønnsaker i maten og nettopp på grunn av dette og en stor porsjon overvekt har jeg paner om å sjekke ut mer og mer dette med vegetarisk mat.

Internett er din venn

Internett og søkemotorene der vil nok være en meget god samarbeidspartner i et slikt tilfelle som dette. Her kan du forholdsvis enkelt finne kunnskap om vegetarmat. Og det finnes et stort og bredt spekter med oppskrifter for å teste og lage mange av de rettene. Tror ganske sikkert jeg skal finne ganske mye «snaddermat» når jeg bestemmer meg for å gjøre dette fullt ut.

Jeg er ikke helt sikker på hva som vil være hoved ingrediensen i mitt kosthold, slik som for eksempel brød er en stor hoved del i mitt kosthold nå. Kan jeg enda spise brød? Eller må jeg bytte ut store deler av slikt også? Brød og bakevarer inneholder jo mye som de som ønsker lavkarbo slankekurer ikke spiser i det hele tatt. Hmm stadig nye spørsmål som dukker opp i mitt hode jo mer jeg tenker og spekulerer på dette her.

Nydelig utseende

Når jeg begynner å se på ulike retter som presenteres på internett så er det jo veldig mange av de som ser meget innbydende ut. Det ser rett og slett så gode ut at jeg begynner å bli sulten bare av å sitte å skrive om dette her og nå. Jeg tror jeg tar en pause og finner meg noe å spise. Kanskje går ut og kjøpe noen ferske grønnsaker og lage meg en god suppe – det nærmer seg jo middagstid.

Men bare litt mer først:

Jeg leser mange steder at de anbefaler å foreta en gradvis overgang fra «vanlig» mat og til kun vegetar kost. Det kan bli hardt for kroppen dersom du plutselig snur rundt – det er meget individuelt og det finnes vel egentlig ikke noen fasit for dette. Men å kutte ut alt som du tidligere har fått ditt behov av protein, vitamin B12 og kalsium kan være hardt for kroppen. Så dermed kanskje smart å beholde litt melkeprodukter og egg for eksempel – det gjør at du sikrer inntaket av nettopp det jeg nevnte.