Lag god og smakfull vegetarmat lovinghutoslo

Lag god og smakfull vegetarmat lovinghutoslo

Mange tenker at vegetarmat handler om å tvinge i seg grønnsaker og slutte med kjøtt. Dette er den korte versjonen. Det handler like mye om å kunne lage god mat, med andre ingredienser. Du skal nyte maten du lager og derfor må du legge litt ekstra i arbeidet med å finne de rette oppskriftene.

Mange forskjellige råvarer

I dag har du tilgang til mange forskjellige råvarer, av høy kvalitet, som du kan bruke i en vegetarrett. Dette skiller seg fra før da det kun var noen få butikker som førte tofu eller andre basis ingredienser. Flere store butikk kjeder som Meny og Coop satser på vegetarmat og har derfor utvalget.  Husk også at du kan eksperimentere med råvarene. I begynnelsen vil du nok holde på oppskriften, men etterhvert bør du slippe kreativiteten løs. Prøv å kombinere nye råvarer og smak resultatet.

Ikke lag «erstatningsvarer»

Mange av de opprinnelige vegetaroppskriftene gikk ut på å lage retter som lignet på kjøttprodukter. Det skulle være vegetar burger, som så ut som en vanlig burger. Smaken skulle også bli tilnærmet lik kjøttproduktene. Resultatet ble gjerne en dårlig etterligning som ikke var hverken det ene eller det andre. Dette er en tankegang som heldigvis begynner å endre seg. Vegetarmat skal handle om gode ingredienser, farger og unik mat. Maten skal være god i seg selv, ikke som en etterligning av noe annet.

Farger, smak og krydder

Det finnes veldig mange forskjellige oppskrifter på nettet som er rene vegetarretter. Her bruker man alle mulighetene som godt, eksotisk krydder kan gi retten. Videre brukes det friske grønnsaker og rene matvarer som smaker fantastisk sammen. Kombinasjonen er nøkkelen.

Ta deg tid til å lage god mat

Vegetarmat er ikke hurtigmat. Det tar tid å lage skjære opp ingrediensene og noen retter skal koke lenge. Dette handler derfor om å ta seg tid. For noen kan det være at tiden i hverdagen ikke strekker til. Ikke noe problem. Du må ikke leve som en vegetarianer selv om du velger å introdusere noen vegetar retter. Kanskje dette blir helgekos?Mange ferdigprodukter inneholder mye vegetabilsk fett og dette kan fort være en ulempe. Spesielt kan ferdig desserter være usunne. Heldigvis finner du mange gode plantebaserte godbiter. Det er ikke bare snakk om middag og hovedretter. Hva med en herlig marengs med mørk sjokolade? Her bruker du eggehvite, så denne oppskriften passer ikke for en veganer. Vi anbefaler som alltid at du bruker egg fra frittgående høner. Er du heldig har du en gård i nærheten som lar deg få ferske egg. Vil du unngå egg, prøv en sitrussalat med hvit sjokoladekrem. Utrolig smakfull og ikke minst frisk.Dette er bare to av de flere retter. Felles for dem er at det brukes svært smakfulle ingredienser som mørk sjokolade, krydder og frisk frukt. Resultatet er en eksplosjon av smak og det behøver ikke å være dyrt. Ofte trenger man ikke å bruke så mye av hver ingrediens, for den kraftige smaken kommer godt frem selv i mindre mengder.