La deg sjarmere av Aker Brygge

La deg sjarmere av Aker Brygge

Flere bydeler i Oslo har vært en nærmest konstant byggeplass de siste årene. Eldre bygninger er renovert eller revet og nye er oppført. Flere steder har man gått for å skape en spesiell stil i bydelen, et felleskap i form av både boligene, butikkplassene og fritidsområdet.  En av bydelene som virkelig har klart å få en gjennomført og vært attraktiv stil er Aker Brygge. Området er blitt svært moderne og boligprisene har skutt i været. Dette er et av de dyreste områdene i Oslo i dag, men samtidig også en av de mest spennende.

Må ikke koste penger

Du må ikke kjøpe noe på en koselig rusletur på Aker Brygge. Det er nok å se på og la seg underholde. Handelsstrøket har ikke bare mange butikker og spisesteder, mange kunstnere og artister legger turen hit. Resultatet er et svært livlig uteliv i form av små konserter, fotoutstillinger og andre kunstnere som viser frem sin kunst. Mye av dette er det man kan kaller pop-up kunst og aktivitet. Det er altså ikke veldig organisert, samtidig som man er nøye på å tilpasse aktivitetene til området. Gatemusikanter er det færre av, de holder gjerne til langs Karl Johan. Videre er det mye spennende arkitektur å se nærmere på. Grunnstrukturen er basert på de gamle verftbygningene fra Akers Mekaniske Verksted. Resultatet er en bydel med en helt særegen stil, fra bunn til topp. Perfekt område som inviterer til en rolig spasertur.

Opplev bryggen

En viktig del av Aker Brygge er selvsagt selve bryggen. Du kan legge til i båthavnen hvis du kommer med båt. Aker Brygge Marina har 50 gjesteplasser med plass til båter på 10 til 200 fot. Bruker du båten mye, kan du vurdere sesongleie. Båtene på gjesteplassen har tilgang til vann, strøm, wifi, toalett, dusj, vaskemaskin, tørketrommel og muligheten for tømming av septik. Dette er inkludert i havneavgiften. Vil du legge ut på en lengre tur, kan du prøve deg på havnepromenaden. Denne er på hele 9 kilometer og er en uavbrutt gang og sykkelvei. Du kan begynne fra Aker Brygge, eller du kan komme innom Aker Brygge.

Aker Brygge gir eksklusive shopping og spisemuligheter

Aker Brygge har en stor shoppinggate med mange forskjellige og ikke minst spennende motebutikker. Mange av merkene er eksklusive slik som Tiger of Sweden, Rituals og andre. Dette er virkelig stedet å dra hvis du ønsker noe helt spesielt. Innimellom butikkene ligger det spennende restauranter fylt med krydrede og smakfulle retter som du ikke finner alle andre steder. Eksotisk og eksklusivt er gode stikkord også på dette området. I sommermånedene er det et yrende uteliv, og mange av restaurantene lager plass til uteservering. Å slappe av med god mat og drikke mens du ser på folkene, båtene og alt som skjer i området rundt er en opplevelse. Det finnes noe for enhver smak i dette området, og derfor lønner det seg å bruke litt tid på å gå rundt og se på menyene. Det er flere prisklasser, men prisnivået er noe høyere enn i resten av Oslo.