God mat og flotte bademuligheter i Oslo

God mat og flotte bademuligheter i Oslo

Viste du at Oslo har flere badeplasser? Strand og muligheter for å sole seg? Alt dette i tillegg til restauranter, kafeer og flotte utesteder. Variasjon er et nøkkelord når man skal beskrive Oslo. Enten det er snakk om ren badeglede eller sol og is, alt er tilgjengelig innenfor en radius på under 30 min reisetid.

Øyene i Oslofjorden

Oslo er ikke bare en by, det er flere øyer. Det går regelmessig båter ut til øyene og her møter du oslofolk og turister som tar livet litt mer med ro. Flere av øyene er dekket av skog, kulturminner og spennende spisesteder. Hjemmelaget is, lokale spesialiteter og god drikke venter på Hovedøya, Bleikøya, Langeøyene og de andre øyene i Oslofjorden. Det er svært mye å se på øyene og det meste er godt merket. Kart er tilgjengelig flere steder. Vi anbefaler at du bruke litt tid på planleggingen om du ikke er god kjent i området. Det er flere steder som gir deg nyttig informasjon om hva du bør se, og hvordan du kan legge opp dagen. Husk å sjekke når den siste båten går tilbake til Oslo, eller benytt deg av en av de mange overnattingstedene.

Strand og bading!

Oslo er perfekt plassert for alle som elsker å bade. Den lange fjorden gjør flere badeplasser tilgjengelige rett utenfor Oslo sentrum. Kommunen har videre investert i utendørs, og innendørs, badebasseng. Sørenga sjøbad ligger i en av de nyeste utbyggingsfeltene i Oslo. Området er moderne og urbant, men mangler sand. Området er bygget opp for å gi badene flere muligheter til å komme seg nedi vannet, inkludert stupetårn. Ser du etter kombinasjonen sand og sol, ligger Tjuvholmen badestrand ikke langt unna. Dette parkområdet ligger rett ved Astrup Fearnley skulpturpark. Parkområdet er imponerende i seg selv, så kan man avslutte agen med en dupp i herlig fjordvann og sand mellom tærne. Tøyenbadet og Frognerbadet er de to store utendørsbassengene i Oslo. Det er ingen sand og ingen tang og tare. Vannsklier, vannleker og stupetårn gjør dagen perfekt ved bassenkanten.

Uteservering

Sommer handler også om å nyte et godt måltid på en av de mange restaurantene med uteservering. Førsteklassesmat smaker nesten enda bedre når solen skinner og en lett bris leker med håret ditt. Det er mange forskjellige steder å velge mellom, men noen høydepunkter inkluderer.

Festningen restaurant. Med historiske Akershus festning som bakteppe, kan du nyte et godt måltid i et elegant brasseria. De aller fleste sitteplassene gir deg perfekt utsikt over to av landmerkene i Oslo; Rådhusplassen og Aker Brygge.

Ekebergrestauranten. Ekeberg er kjent for spennende arkitektur, så la deg imponere av område og dette spisestedet. Dette er en skikkelig gourmetrestaurant, perfekt plassert i et historisk funkisbygg. Utsikten er upåklagelig, spesielt når solen skinner over byen.

Skur 33. Dette er et nyoppusset og fantastisk byggverk på Akershusstranda. Mye av den gamle arkitekturen er beholdt, men pusset opp. Videre kan du nyte en fantastisk utsikt mot Tjuvholmen; Oslofjorden og Aker Brygge. Alt mens du nyter fersk sjømat i verdensklasse.