Blanding av vegetariansk og ikke vegetarianske


Jeg synes det blir mer og mer synlighet og offentlighet rundt dette med vegetar mat. Og det er mye der som faktisk tiltaler meg. Men så er det dette problemet med at jeg ikke kjenner alle de spesielle tingene som de benytter. Det har liksom ikke blitt lagt inn med «morsmelken» slik mange andre ingredienser er tilkommet. Men jeg er ganske nysgjerrig og skulle ønske jeg kunne enkelt få mer kunnskap om mange av de ingrediensene som benyttes. Jeg har ingen planer om å bli vegetarianer, men å lære mer om det og benytte deler av det i en miks med anen mat tror jeg hadde vært fantastisk.

Tilberedning

For min del går det ikke bare på tilberedningen av de forskjellige vegetariske ingrediensene, men det går også på valg av dem og sammensetninger. Men selvfølgelig så er det mye snakk om tilberedning. Jeg vet eller kan lite om hva som skal tilberedes slik eller slik. Kunne det vært en ide for de som er kyndige og spre budskap om slike ting enda mer enn hva som er tilfellet i dag? Ja jeg vet at det er mulig å google ting eller slå opp og søke på YouTube for å se etter ting. Men for en forholdsvis enkel ungkar så er det et langt steg å ta å komme dit. Og jeg må jo sjekke slikt da før jeg går i butikken – jeg handler jo og tilbereder det jeg har handlet – eller sagt med andre ord jeg handler ting jeg kjenner og har kunnskap om. Så å tilberede tig hvor jeg må kjøpe spesielle ting er dermed et langt stykke å gå.

Ingredienser

Jeg kjenner jo til alle de «vanlige» grønnsakene, og jeg er ganske glad i å spise de fleste av dem og benytter de ganske ofte. Men å kjøpe spesielle ting som finnes i butikken, eller å gå i spesielle butikker for å kjøpe ting jeg ikke vet hva er – sier seg jo selv hvordan det ender synes jeg! Blomkål, brokkoli, kål, løk, gulrøtter, poteter, sukkererter, mais, sopp av forskjellige slag, paprika, agurker av ulike typer, tomater og sikkert enda flere ting jeg ikke husker i farta. Dette er det jeg kjenner til og bruker. Men når det begynner å bli snakk om bønner, linser  og ulike belgfrukter så må jeg bare riste uvitende på hodet. Ja jeg vet sukkererter tilhører belgfrukt familien, men det er jo den eneste jeg kjenner til også. Men det er jo mye mer enn dette – jeg skulle gjerne ha mer kunnskap uten å måtte lese meg til alt. Men det er kanskje eneste løsningen for å finne ut av dette.

Ja og nei

Og jeg er veldig usikker på hva som er ja og hva som er nei mat av ingredienser for å lage «ekte» vegetarisk mat. Jeg tenker da på oljer eller smør til steking. Hva med krydder til å sette mer smak i ting? Ja det er mange slike spørsmål som er i mitt hodet rundt dette. Jeg får se hva jeg gjør ut av det etter hvert for jeg tror innerst inne at en god blanding hadde vært både bra og sunt