Blogg om matBlogg om mat

Blogg om mat

Blogg om mat

God Belg

Med det uttrykket der så mener de ha en god helg med belgfrukter eller altså bønner og linser. Mange mener jo at vårt økende inntak av kjøtt også er årsaken til den økende mengden med kreftpasienter som kommer. Jeg skal ikke være påståelige, men de påstår jo at dersom flere hadde spist mer av denne…

Les mer »

Lag god og smakfull vegetarmat lovinghutoslo

Mange tenker at vegetarmat handler om å tvinge i seg grønnsaker og slutte med kjøtt. Dette er den korte versjonen. Det handler like mye om å kunne lage god mat, med andre ingredienser. Du skal nyte maten du lager og derfor må du legge litt ekstra i arbeidet med å finne de rette oppskriftene. Mange…

Les mer »

Nybegynner som vegetarianer

Det er mange som har navn på forskjellige dager i uken. Fisketirsdag, tacofredag, kosemat lørdagen og så videre. Men det veldig vanskelig for mange å forsøke vegetarmat av flere grunner. Noen har jeg snakket om allerede. Vegetariansk mat behøver absolutt ikke være kjedelig. Men, det er ofte snakk om litt ny kunnskap og kanskje noe…

Les mer »

Avokado

Vi fortsetter å se på spennende grønnsaker og frukter, og denne gangen er det faktisk en frukt og ikke en grønnsak som er tema. For det er mange som ser på avokado som en grønnsak, årsaken til dette kan nok være smaken den har. Jeg tenker det kan være både nyttig og interessant, og bli…

Les mer »

Grønnsaker for vektreduksjon

Jeg skrev en hel artikkel i mitt forrige innlegg her om min egen uvitenhet og manglende kunnskap rundt vegetarmat. Men jeg skjønner jo at det også er snakk om flere ting man må tenke på for å få et balansert kosthold dersom man velger den ene eller andre retningen.

Les mer »

Litt faktaopplysninger om agurk

I min forrige artikkel tok jeg for meg gulrot, og litt kjente og kanskje litt mer ukjente fakta om den mye brukte grønnsaken. Nå har tiden kommet til en vel så kjent grønnsak, nemlig agurken. På lik linje med gulrot, så har nok de fleste av oss et forhold til denne grønnsaken. Men når man…

Les mer »

Litt faktaopplysninger om gulrot

Matvarer er jo noe vi har behov for daglig, og noen bruker vi oftere enn andre. Det er stor forskjell på variasjonen i kostholdet, for hver enkelt av oss. Jeg er nok av de som kanskje er litt for traust i så måte, jeg holder meg ofte til det trygge og vante. Men det å…

Les mer »

Dyrking av økologiske poteter I

Poteter har vært en veldig viktig del av det norske kostholdet, i svært lang tid. Det at maten og kostholdet vårt er i endring, er det ikke noen tvil om. Men poteten har fortsatt en sterk posisjon, selv om vi stadig spiser også andre ting. Tiden med poteter til middag daglig er for lengst over,…

Les mer »

Festmåltid for veganere – Seitansteik II

Vi skal fortsette vår kulinariske reise for veganere, i forrige artikkel startet jeg med å skrive om hvordan man lager Seitansteik med tilbehør. Vi skal fortsette med både Seitansteik, og ikke minst tilbehøret som må være med. Senere skal vi også se på en flott dessert, som er et festmåltid verdig. Jeg er ikke annet…

Les mer »