Blogg om matBlogg om mat

Blogg om mat

Blogg om mat

Norsk jordbruk

Fukt og grønt er en viktig del av vår ernæring, kvaliteten på disse varene blir stadig kontrollert av helsemyndighetene her i landet. Det er noe som absolutt trenges da mye av disse varene blir importert i fra land omkring i verden som ikke har samme kvalitetskrav som det vi har. Norge er jo ett land…

Les mer »

Tomat

Dette er vel den grønnsaken som vi alle har et forhold til, og jeg føler det er litt enten eller når det kommer til om vi liker den eller ikke. For min egen del så synes jeg dette er en aldeles utmerket grønnsak, som jeg ofte bruker i mange forskjellige sammenhenger. Det at det er…

Les mer »

Den vegetariske trenden

Det er ikke bare i Norge at man ser at andelene veganere, og vegetarianere øker. Jeg tenkte vi nå skulle se litt nærmere på denne utviklingen, og hva den egentlig kan føre med seg. Det er land som tidligere hadde en lang og sterk tradisjon, hva angår produksjon kjøtt – som nå opplever en bølge…

Les mer »

God Belg

Med det uttrykket der så mener de ha en god helg med belgfrukter eller altså bønner og linser. Mange mener jo at vårt økende inntak av kjøtt også er årsaken til den økende mengden med kreftpasienter som kommer. Jeg skal ikke være påståelige, men de påstår jo at dersom flere hadde spist mer av denne…

Les mer »

Lag god og smakfull vegetarmat lovinghutoslo

Mange tenker at vegetarmat handler om å tvinge i seg grønnsaker og slutte med kjøtt. Dette er den korte versjonen. Det handler like mye om å kunne lage god mat, med andre ingredienser. Du skal nyte maten du lager og derfor må du legge litt ekstra i arbeidet med å finne de rette oppskriftene. Mange…

Les mer »

Nybegynner som vegetarianer

Det er mange som har navn på forskjellige dager i uken. Fisketirsdag, tacofredag, kosemat lørdagen og så videre. Men det veldig vanskelig for mange å forsøke vegetarmat av flere grunner. Noen har jeg snakket om allerede. Vegetariansk mat behøver absolutt ikke være kjedelig. Men, det er ofte snakk om litt ny kunnskap og kanskje noe…

Les mer »

Avokado

Vi fortsetter å se på spennende grønnsaker og frukter, og denne gangen er det faktisk en frukt og ikke en grønnsak som er tema. For det er mange som ser på avokado som en grønnsak, årsaken til dette kan nok være smaken den har. Jeg tenker det kan være både nyttig og interessant, og bli…

Les mer »

Grønnsaker for vektreduksjon

Jeg skrev en hel artikkel i mitt forrige innlegg her om min egen uvitenhet og manglende kunnskap rundt vegetarmat. Men jeg skjønner jo at det også er snakk om flere ting man må tenke på for å få et balansert kosthold dersom man velger den ene eller andre retningen.

Les mer »

Litt faktaopplysninger om agurk

I min forrige artikkel tok jeg for meg gulrot, og litt kjente og kanskje litt mer ukjente fakta om den mye brukte grønnsaken. Nå har tiden kommet til en vel så kjent grønnsak, nemlig agurken. På lik linje med gulrot, så har nok de fleste av oss et forhold til denne grønnsaken. Men når man…

Les mer »